Titel: Jord i sår.

Meddelare: Johan Peter Nordvall  År: 1908

Socken/stad: Borgsjö

Jord i sår.

Jag hade till dagahjon en arbetekvinna här bortifrån socken. En dag då hon skulle bryna lien, råkade hon skära sig rätt duktigt. Nu var hon mycket "mefull" av sig, den där. Hon trodde, att det var jordbyggan, som spelat henne detta spratt, och därför tog hon upp en nypa jord, där hon stod, och gnuggade in i såret. Det skulle vara bra. Om ett par dagar frågade jag henne huru det gick med såret. - "Joo, tommen han gror, men så gåv han upp igen!" svarade hon. Hon var född värmländska. Boltjärn, Borgsjö, Västermanland. 1. d. 18.6.1908.

Ur Hammarsedtska arkivet. Sjukdomar VI.